Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja


Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je način sazivanja 26. sednice Skupštine grada Zrenjanina skandalozan.

Po već ustaljenoj praksi, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović sednicu je zakazao, svega jedan dan pre njenog održavanja, sa obrazloženjem rešavanja pitanja vodosnabdevanja.

Odbornicima je ostavljeno manje od 24 časa da se upoznaju sa predlogom odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu. Krajnje je nerazumno raspravljati o bilo kojoj budžetskoj temi, a ostaviti odbornicima manje od jednog dana za pripremu.

Na ovaj način flagrantno se krši Poslovnik o radu Skupštine grada Zrenjanina, i to u članovima 114 i 115, koji jasno kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednika Skupštine grada Zrenjanjanina odgovor na matematičko pitanje kako je moguće podneti amandman 48 časova pre održavanja sednice, ako je sednica zakazana samo 24 časa pre njenog održavanja?

Lokalna vlast, osim bahatosti, pokazuje i krajnju nekompetentnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine već mesecima traži zakazivanje sednice o problemu vodosnabdevanja, a vlast ćuti. Sada se, krajnje licemerno, poziva na hitnost.

Godinama lažu javnost, te iz dana u dana postaju zarobljenici svoje nestručnosti.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine žele da se problemi građana Zrenjanina rešavaju. Nažalost, jasno je da rukovodstvo Zrenjanjna tome nije doraslo.

Nećemo prisustvovati današnjoj sednici, jer jer je odnos vlasti prema odbornicima, inače izabranim predstavnicima građana, skandalozan i sraman.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI