Digli sebi plate na nivo Vučićeve

Vladimir Milošev, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina, ponovo je upozorio danas da većina funkcionera zrenjaninske vlasti nije prijavila svoje prihode Agenciji za borbu protiv korupcije, što je njihova zakonska obaveza.

– To nisu učinili ni gradonačelnik, ni zamenik gradonačelnika, ni tri pomoćnika, kao ni predsednik Skupštine i njegov zamenik. Građani i građanke Zrenjanina tako i dalje ne znaju koliko izdvajaju iz sopstvenog džepa za njihove plate – rekao je Milošev na stranačkoj konferenciji za novinare i dodao da je jedan od retkih funkcionera koji je prijavio svoje prihode naveo da prima neto platu u iznosu od 107 hiljada dinara.

– To je za hiljadu dinara manje od prijavljene plate Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade RS. Pomenuti funkcioner nije čak ni gradonačelnik, a ovolika njegova plata je rezultat povišice od 30 odsto, za koliko je vladajuća većina sama sebi podigla primanja iz gradskog budžeta na samom početku svog mandata – istakao je odbornik LSV.

– Postaje očigledno zbog čega zrenjaninski funkcioneri ne žele javno da saopšte svoje plate i konkretne rezultate, kao i zašto se kriju od Zrenjaninaca i Zrenjaninki – napomenuo je Vladimir Milošev.

On je upozorio i da, dok aktuelna vlast u Zrenjaninu sebi diže primanja, statistika pokazuje da je nezaposlenost u Srednjebanatskom okrugu, u poređenju sa prošlom godinom, porasla za 4,2 odsto, a da preko hiljadu evidentiranih nezaposlenih ima visoku stručnu spremu.

– Grad je odustao od kupovine zrenjaninske pivare, uprkos obećanjima gradskih čelnika. A  građani su se u prethodnom periodu naslušali obećanja i o dolasku pet investitora, o akva parku, o obilaznici, fabrici vode. Da li je sve ovo to njihovo ‘pošteno, odlučno, odgovorno, disciplinovano i u službi građana’? – upitao je Milošev.

PODELI