LSV postavlja pitanja i predlaže rešenja na koja gradska vlast ostaje gluva

Na 40. sednici Skupštine Grada Zrenjanina održanoj 9. decembra, ništa novo. Vladajuća većina sačinjena od Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i ostalih je, zadovoljna vršenjem vlasti a na zadovoljstvo građana, odbila sve predloge opozicije.

Pri tome su, naravno, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine bili najaktivniji u radu Skupštine. Na predlog odbornika LSV Vladimira Miloševa da građani budu informisani o najavljenom skorom puštanju u pogon prečistača za pitku vodu, većina je rekla NE.

Aleksandar Marton, lokalni odbornik i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, je predložio da se oformi skupštinska radna grupa za decentralizaciju Grada. Predlog je obrazložio potrebom da se svim građanima u Zrenjaninu i prigradskim naseljima obezbede kvalitetniji uslovi života. Opet je vladajuća većina rekla NE.
Isto se desilo i prilikom zahteva odbornika LSV Dragana Nedeljkova da se gradonačelnik izvini građanima jer je prekoračio ovlašćenja, prekršio gradski Statut i Zakon o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije i na svoju volju na ulaznim tablama u grad dodao novo ime. Isti odbornik je zatražio izveštaj o radu JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“, koja postoji već godinu dana kao troškadžija gradskog budžeta, a da niko ne zašto je osnovana.
Aktivno su još u radu Skupštine učestvovali odbornici LSV Ildiko Bođo i Tibor Vaš.

PODELI