Milošev: da li postoji većina u zrenjaninskoj Skupštini?

Vladimir Milošev, odbornik LSV u Skupštini Zrenjanina, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prošla sednica Skupštine pokazala da stranke koje su na vlasti nemaju politički kapacitet da odgovorno vode grad i brinu o interesima građana i građanki.

– Na ovoj sednici smo bili svedoci skandaloznog poniženja svih odbornika i odbornica Skupštine, kao i svega onoga što je ostalo od parlamentarizma u Zrenjaninu. Nepripremljene tačke dnevnog reda, zbog čega se odustalo od nekoliko desetina njih, kršenje Odluke o Zaštitniku građana, pauze u radu od preko sat vremena su samo neki od razloga zbog kojih Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da predsednik Skupštine Zrenjanina, njegov zamenik i sva tri pomoćnika daju ostavke na svoje funkcije. Neverovatno je da pet ljudi i njihove službe nisu u stanju, posle skoro godinu dana, da pripreme sednicu Skupštine grada jednom u tri meseca – rekao je Milošev i dodao da je bilo očigledno i nejedinstvo pozicije, čiji su odbornici glasali jedni protiv drugih i protivno odlukama šefa najveće odborničke grupe pozicije. Milošev je upitao da li još uvek postoji vladajuća većina u Skupštini grada Zrenjanina.

 

– Smatramo skandaloznom i konfuziju koju su ovih dana stvorile u međustranačkim prepucavanjima SNS i DSS, a u vezi sa fabrikom vode. Upozoravamo i gradonačelnika i direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin da ovakve izjave mogu uticati da nemačka kompanija „Vasertehnik“ odustane od svoje investicije, ako to već nije i učinila i da će na taj način biti oteran investitor iz našeg grada. A sve zbog toga što dve partije ne mogu da se dogovore oko direktorske fotelje, na koju očigledno obe misle da polažu tapiju – izjavio je Milošev, upozoravajući da postoji mogućnost da je po mišljenju DSS-a fabrika vode nepoželjna investicija, a akva park preko potrebna.

– U međuvremenu, građani i građanke Zrenjanina i dalje ne smeju da piju vodu iz česme, a većina njih nema rešeno ni pitanje kanalizacije – istakao je odbornik LSV.

Milošev je dodao da će ligaši i ligašice insistirati i da se utvrdi odgovornost za oduzimanje mandata odborniku Tiboru Vašu, koga je Upravni sud, poništavanjem odluke zrenjaninske Skupštine, vratio u odborničku klupu. Milošev je upozorio da LSV neće ćutati pred demonstracijom nezakonite sile i bahatosti i da će se tražiti da se odgovorni kazne u skladu sa zakonom.

 

 

 

PODELI