Nastavlja se ponižavanje Skupštine grada Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra skandlaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama lokalne samouprave. I ranije smo upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali poslednja dva zasedanja su pokazala da uvek može da bude i gore.

Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović uveo je praksu sazivanje sednica  samo 24 sata pre zasedanja.Očita je namera samog vrha lokalne vlasti da uspostavi punu kontrolu nad gradskom Skupštinom. To je, svakako, mimo proklamovane podele vlasti koja postoji u Republici Srbiji.

Skupština je u Zrenjaninu prestala da bude mesto u kojem se kreira politika razvoja grada. Ona je postala obična glasačka mašina izvršne vlasti. Tužno stanje u kojem se nalazi Skupština grada jasno se može videti u još jednom detalju. U sazivu za poslednju, hitno sazvanu, sednicu  Skupštine, koji se nalazi na sajtu grada, stoji i napomena da u slučaju neslaganja materijala u elektronskom obliku sa pisanim materijalima, odbornici mogu izvršiti uvid u meterijal u zgradi Gradske uprave. Krajnje neozbiljno! Kada to da urade odbornici? 60 sekundi pre početka sednice koja je sazvana samo 20-ak sati pre njenog održavanja?

Nažalost, primedbe opozicije vlast ne želi da čuje. Nastavljaju da rade po svom. Jako loše za Zrenjanin!

Aleksandar Marton

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI