Neispunjena obećanja gradske vlasti

Predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić danas je na konferenciji za novinare pozvao gradsku vlast na odgovornost zbog neispunjenih obećanja građankama i građanima Zrenjanina.

– Podsećamo da su obećali otvaranje novih pogona u industrijskoj zoni, rešavanje problema vodosnabdevanja, saniranje mostova, izgradnju četiri trake puta Zrenjanin – Beograd.

Obećavali su i investicije kineske korporacije, izraelske firme i italijanske firme Sitip tekstil. Najavljuju se autodrom i akva park, ovih dana nam serviraju i priče o izdgradnji golf terena, dok građani Zrenjanina nemaju vodu za piće. Fabrika vode do kraja 2015. godine nije izgrađena iako je data javna reč da će neko odgovarati ako se ne izgradi – objasnio je Perkić, dodajući da ni za fabriku vode kao ni za ostala neispunjena obećanja niko nije odgovarao.
Princip neodgovaranja za nesposobnost i bahatost, prema njegovim rečima, postao je način ponašanja ove koalicije na vlasti.
– Uprkos najavljenim investitorima i otvaranju radnih mesta, za četiri godine aktuelna gradska vlast nije dovela nijednog investitora, niti otvorila radna mesta. Dve ozbiljne firme od 6 kojima se vlast hvali, počele su da rade za vreme bivše vlasti, dok ostalih par novih „investitora“ imaju svega nekoliko zaposlenih, a povećan je broj radnika samo u firmama koje postoje već neko duže vreme. Takođe, nije velika mudrost uzeti kredit od 800 miliona dinara da bi se bar nešto uradilo u gradu, ali je činjenica da će građanke i građani Zrenjanina morati da vraćaju te novce – naveo je Perkić, podsećajući da je u 2015. godini svaki peti račun preduzetnika i preduzeća u Srednjebanatskom okrugu bio blokiran.
U rezultate rada gradske vlasti, kako kaže predsednik zrenjaninskih ligaša, ubraja se i otvaranje dva nova javna preduzeća – Zrenjaninska objedinjena naplata i Rezervati prirode, kao i povećanje broja članova Gradskog veća sa 9 na 11 i to sve u vremenu velike priče o racionalizaciji javnog sektora.
– Nismo ubeđeni u neophodnost otvaranja novih javnih preduzeća, ali zato su zato gradski čelnici smatrali da nema potrebe za kancelarijom Lokalnog ekonomskog razvoja – LER kao ni za donacijama kroz evropske projekte, pa su kancelariju ukinuli, a za vreme mandata aktuelne vlasti nije započet nijedan evropski projekat – istakao je Predrag Perkić.
Perkić je na kraju još jednom pozvao gradske čelnike da razumeju šta vođenje jednog grada nosi sa sobom, da je odgovornost za kvalitet života građanki i građana velika i da ako nisu sposobni da gradom upravljaju, više ne prave štetu stotini hiljada Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
– Nama u Ligi socijaldemokrata Vojvodine je interes građanki i građana na prvom mestu i smatramo da ako neko za četiri godine nije uspeo da unapredi život građana ni po kom osnovu, ne treba više da vodi naš grad – zaključio je Perkić.

PODELI