O lokalnim akcionim grupama u Melencima

U petak, 29. januara Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je posetu udruženjima građana iz Melenaca. Melenačka urduženja su posetili Marina Malo, potpredsednica GrO LSV Zrenjanin i članica Saveta Foruma žena i Aleksandar Rudić, potpredsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin i predsednik Stručnog saveta za zaštitu životne sredine i održivi ruralni razvoj.

Teme koje su najviše interesovale članove udruženja bile u vezi sa funkcionisanjem lokalnih akcionih grupa (LAG) – kako da se akteri civilnog sektora uključe u rad, koji su benefiti od postojanja LAG-ova, koji su načini finansiranja…

Posebna tema ticala se rada lokalne akcione grupe „Banatska Magistrala“, čiji su Melenci član. Rudić i Malo su prokomentarisali rezultate dosadašnjeg rada ovog LAG-a, pohvalili inicijativu i motivisanost i dali sugestije kako da se unaprede naredne aktivnosti.

Nakon korisne razmene iskustava Marina Malo i Aleksandar Rudić izrazili su spremnost da pomognu prisutnim aktivistima udruženja i članovima LAG-a u edukaciji o pisanju projekata.

PODELI