Objasniti građankama i građanima zašto je dupliran porez na imovinu

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u ime mnogobrojnih građana i građanki Zrenjanina koji su se u prethodnom periodu obratili za pomoć našoj kancelariji, zahteva od nadležnih u zrenjaninskoj Gradskoj upravi da objasne zbog čega su bez najave i bez upozorenja duplirali porez na imovinu izjavio je danas na konferenciji za novinare Adam Paljov, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine.

– Naime, vlasnici kuća i stanova su dobili račune na kojima su duplirani iznosi poreza, a iz Gradske kuće ih i dalje ubeđuju da porez na imovinu nije uvećan, ali da je došlo do izmena koje su uticale na njegovo povećanje. Liga smatra da je ovakvo vređanje intelekta i dostojanstva građana i građanki Zrenjanina i zavlačenje ruke još dublje u njihov, i ovako osiromašen, džep u najmanju ruku skandalozno – istakao je Paljov.

On je pozvao sve one koji su mislili da će na ovaj način popuniti rupu u gradskom budžetu da odmah prekinu sa neodgovornim vođenjem ekonomske i poreske politike i da podnesu ostavke.

– Ovo je očigledan dokaz njihove nesposobnosti da vode grad. Upozoravamo da su izmišljanja novih nameta građanima i građankama, odnosno stalna poskupljenja komunalija i usluga, veliki udar na prava, a pre svega na standard života Zrenjaninaca – objasnio je u svom izlaganju pokrajinski poslanik LSV, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine pita kako se očekuje od građana i građanki da redovno plaćaju svoje obaveze kada se oni stalno opterećuju novim ili skupljim dažbinama, a sa druge strane im se ne nudi kvalitetan život uz posao i sigurnu budućnost u gradu u kojem žive?

Paljov je podsetio da su odbornici i odbornice Lige na poslednjoj sednici Skupštine upozoravali da će izglasavanje novih zakona u Narodnoj Skupštini, koji su rezultirali oduzimanjem sredstava lokalnim samoupravama, naneti nesagledivu štetu Zrenjaninu.

– Tada smo pozivali da se čelnici Zrenjanina oglase i ne dozvole otimačinu para od građana. Danas ti isti čelnici izgubljena sredstva nadoknađuju povećanjem poreza za građane. Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu iz tog razloga zahteva odgovor zbog čega se pre par meseci nije prihvatila skupštinska inicijativa odborničke grupe LSV za reagovanje u vezi sa štetnim setom zakona, i takođe zahteva odgovornost za to što se bez objašnjenja podižu porezi Zrenjanincima i Zrenjaninkama – zaključio je Paljov.

PODELI