Omladina Lige obeležila Dan planete Zemlje

Članovi i članice Omladine Gradske organizacije LSV Zrenjanin juče su organizovali akciju povodom Dana planete Zemlje, tokom koje su sadili drveće u parku u zrenjaninskom naselju Putnikovo. Nenad Mišković, predsednik Omladine LSV u Zrenjaninu istakao je da su ligaši i ligašice na ovaj način dali svoj doprinos u borbi za očuvanje životne sredine.

– Posadili smo oko 50-ak stabala i iako smo svesni da se time neće učiniti značajan pomak u ublažavanju efekata staklene bašte, želimo da ovaj naš čin posluži kao primer ostalim sugrađanima, a naročito omladini, kako da načine pomak da Zrenjanin postane bolje i zdravije mesto za život – rekao je Mišković.

Dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila širom sveta brojnim ekološkim akcijama, sa ciljem da se upozori na opasnost koja preti životu na Zemlji usled naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je ugrozilo sredinu u kojoj živimo. Dan planete Zemlje je ustanovljen 1970. godine u SAD, kada je obeležen ekološkom akcijom. Praznik posvećen planeti u svetu se obeležava od 1992. godine, kada je na konferencije UN o životnoj sredini u Rio de Žaneiru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja.

PODELI