Vaša pitanja

Znam da ste uveli praksu održavanja sednica parlamenata učenika u zdanju Skupštine opštine. Dok ste bili predsednik. To je bilo odlično, i sam sam prisustvovao sednicama i sesijama. Mislim da bi se sa tim trebalo nastaviti i pokrenuti novu inicijativu. Pozdrav Vlada.

Da, Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je položaj mladih u našem društvu veoma važan i da je sa mladim ljudma potrebno dati šansu. Kao lokalna vlast, mi smo još 2008.godine uveli praksu prijema u gradskoj kući za talentovane učenike, sportiste, mlade naučnike... Organizovali smo predavanja za učenike u sklopu obeležavanja značajnih datuma iz antifašističke borbe. Smatramo da je uticaj desno ekstremnih snaga u našem društvu jak i da se edukacijom mladih može puno učiniti.

Zajedno sa Gimnazijom uveli smo i obavazan čas u školi povodom Dana holokausta i apelovaćemo i na druge škole da to učine. Naravno, pomenut je i đački Parlament. Otvorili smo vrata Skupštine Zrenjanina mladima. Dali im prostor da održavaju sednice. Možda ih nije bilo puno, mislim čak i nedovoljno, ali je korak napravljen. Bojim  da sada toga nema.
 
LSV će insistirati da se mladim parlamentarcima otvore vrata lokalne samouprave i da mladi kroz institucije sistema počnu da se uče donošenju odluka. Nadam se da će budući donosioci odluka u Zrenjaninu biti zreliji od današnjih.
 

O nama

Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije (LSV/J) nastala je 14. jula 1990. godine. Od 1994. godine zvanični naziv stranke je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).Politika stranke počiva na principima socijaldemokratije.

LSV FacebookLSV TwitterLSV Youtube

© 2017 LSV Zrenjanin. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.