Vaša pitanja

Poštovana Nataša, zanima me da li je liga odustala od ideje puna plata za trudnice i ako nije šta se čini po tom pitanju? Ukoliko ste odustali, koji su razlozi za to?

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije odustala, niti će ikad odustati od insistiranja na obezbeđivanju punih plata za trudnice iz budžeta grada Zrenjanina, sve dok ne budemo uspeli da se izborimo za to.

Odbornička grupa LSV je i ranije upućivala ovakve inicijative na sednicama Skupštine grada. Na našu inicijativu je Skupština grada donela odluku da se poveća jednokratna pomoć, ali krajnji cilj nam je puna plata. U ovim inicijativama je predlagano da, iz gradskog budžeta, bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, do punog iznosa plate, kada nisu na bolovanju, a pored toga da se nezaposlenim porodiljama, kao socijalno najosetljivijoj kategoriji društva, iz gradskog budžeta isplaćuje mesečna nadoknada u visini minimalne zarade u Republici Srbiji, dok im dete ne napuni prvu godinu života. Ovim bi se pokazala društvena odgovornost prema građankama i građanima Zrenjanina, a Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na društveno odgovornom ponašanju vlasti.

Nastavljamo sa zalaganjem za obezbeđivanje pune plate za trudnice. U tom smislu ćemo organizovati i akciju u petak i subotu, gde ćemo od naših sugrađanki i sugrađana tražiti podršku u našoj borbi. Mišljenje svakog građana i građanke nam je važno i mi nastojimo da osluškujemo probleme koji muče naše sugrađane između ostalog i na ovakvim akcijama. Ove godine pred usvajanje gradskog budžeta ćemo još jednom ponoviti naš predlog za pune plate za trudnice odbornicama i odbornicima. Iskreno se nadam da će imati sluha i podržati ga.

- Nataša Lalić, 28.08.2013

O nama

Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije (LSV/J) nastala je 14. jula 1990. godine. Od 1994. godine zvanični naziv stranke je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).Politika stranke počiva na principima socijaldemokratije.

LSV FacebookLSV TwitterLSV Youtube

© 2017 LSV Zrenjanin. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.