Vaša pitanja

Kako komentirate stav Zoltana Halajia da je madjarskoj stranci blizi SNS i Ivan Bosnjak od demokratske partije. Koji je stava Lige?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poštuje stav svih političkih činilaca u Zrenjaninu. Savez vojvođanskih Mađara je manjinska politička partija koja ima svoje,legitimne, političke interese. Ulazak u koaliciju sa SNS, ove manjinske partije, ipak prenagljen i izazvao je dosta nedomumica. SVM je dugogodišnji partner DS i LSV. Na pokrajinskom nivou su ove stranke u koaliciji.Po nama u LSV,to je prirodna koalicija stranaka koje baštine ideju zajedničkog života u Vojvodini.

Savez sa SNS,strankom izniklom ispod šinjela radikala, je u veliko meri neprirodan. Bojim se da veliki broj pripadnika mađarske zajednice taj savez ne razume i ne odobrava. Na kraju krajeva, svaka stranka i njeni predstavnici povlače poteze za koje smatraju da su najbolji. Ti potezi,potom ,dolaze pred birače i oni na izborima odlučuju o njima.

LSV je za politiku principa. Principi moraju dominirati u politici.

 

Aleksandar Marton,
odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina i poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine

Tags: liga, lsv, marton, sns, svm

O nama

Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije (LSV/J) nastala je 14. jula 1990. godine. Od 1994. godine zvanični naziv stranke je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).Politika stranke počiva na principima socijaldemokratije.

LSV FacebookLSV TwitterLSV Youtube

© 2017 LSV Zrenjanin. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.