Poseta fudbalerima iz Aradca

U subotu, 23. januara Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je posetu predstavnicima fudbalskog kluba iz Aradca.

Predsednik Stručnog saveta za sport Gradske organizacije LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić je sa sportskim radnicima Aradačkog sportskog kluba (ASK) razgovarao na temu potrebe podsticanja bavljenja sportom u naseljenim mestima i problemima sa kojima se suočavaju sportski klubovi.

Vojislav Matić je izrazio zadovoljstvo što uprkos lošoj finansijskoj situaciji ASK uspeva da funkcioniše i nastoji da unapredi svoj rad i rezultate koje postiže.
– Problemi sa kojima se suočavaju sportski klubovi u naseljenim mestima su najčešće materijalne prirode, odnosno nedostatak adekvatne opreme i prostora za realizaciju redovnih aktivnosti. Bez suštinske pomoći preti nam da sport bude istrebljen iz vojvođanskih sela – upozorio je Matić.
Matić je pozvao predstavnike ASK da kada budu raspisivani konkursi od strane gradske uprave, pokrajinskog sekretarijata i resornog ministarstva, upute predloge u vidu projekata.
– Nedostatak adekvatnog prostora i opreme za bavljenje sportom mladih, naročito u zimskom periodu, predstavlja gorući problem u razvoju sporta i omladine u naseljenim mestima. Upravo zbog toga vas ohrabrujem da projektima aplicirate na konkurse i nastavite da radite još bolje – zaključio je Matić.

PODELI