Poseta udruženjima građana iz Elemira

U sredu, 2. decembra Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je posetu udruženjima građana iz Elemira – udruženju pčelara i udruženju za zaštitu životne sredine „Okanj“. Elemirska urduženja su posetili Aleksadnar Marton, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog obora LSV, Aleksandar Rudić, potpredsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin i Adam Paljov, član Glavnog odbora LSV.

 

 

 

Teme koje su najviše interesovale udruženja bile su iz oblasti pčelarstva i problemi u poljoprivredi.
– Pčelarstvo sve više postaje vrsta atraktivnog i ekološki poželjog preduzetništva koji izuzetno doprinosi održivom ruralnom razvoju – istakao je Rudić.
Pčelari iz Elemira inspirisani Paljovovim izlaganjem izneli su ideju o proizvodnji organskog meda sa pašnjaka zaštićene zone Okanj bare, prvog stepena zaštite i dali su predlog da se izvrši pošumljavanje pašnjaka bagremovim i nekim drugim medonosnim drvećem.
Okupljenim članovima udruženja Aleksandar Marton je u svom izlaganju posebno naglasio da kada je u pitanju saradnja sa civilnim sektorom, odnosno udruženjima građana, a konkretno i ova poseta, nije bitna stranačka pripadnost.
On je podsetio na činjenicu da je nažalost pčelarstvo od strane naše države zanemareno i da bi trebalo biti u znatno boljem položaju, naročito ukoliko se ugledamo na praksu zemalja EU i njihov odnos prema ovoj oblasti.
– Naš cilj je boljitak za zajednicu i potrebno je da se ljudi iz udruženja aktiviraju, podnose razvojne projekte i tako doprinesu porastu proizvodnje u svim oblastima poljoprivrede, pa i pčelarstvu – zaključio je Marton. 

 

 

PODELI