Prave lakrdiju od Skupštine

– Ni osam meseci nije bilo dovoljno vladajućoj koaliciji koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i neki odbornici, koji su pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima promenili svoja stranačka uverenja, da počnu da se bave rešavanjem problema u Zrenjaninu i prigradskim naseljima – ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare Dragan Nedeljkov, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

Nedeljkov je dodao da je prekinuta šesta sednica Skupštine Zrenjanina, koja je započeta u petak, pokazala da stranke na vlasti još uvek nisu namirile svoje kadrovske apetite, pa se o potrebama običnih ljudi na ovim prostorima i ne razgovara, a kamoli nešto radi.

– Amaterski pripremljena sednica je bila osuđena na potpuni fijasko. Mada su prelaskom dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara obezbedili stabilnu većinu, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, zbog nesuglasica u koaliciji, ipak nisu mogle da završe sednicu – rekao je Nedeljkov, prema čijim rečima je lakrdija od sednice počela kada su na zahtev Dejana Čapoa, predsednika zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine, da neko odgovara za nezakonite odluke većine kojima su odbornicima Tiboru Vašu i Goranu Kauriću oduzeti mandati, ponuđeni smešni odgovori.

– Pokazalo se da većina, koju čine odbornici okupljeni oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, i pored svih predizbornih poruka o profesionalnosti, poštenju i odgovornosti, upravo za to najmanje mari. Tvrdili su da su preuzeli vlast i odgovornost ali mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ističemo da su vlast preoteli a odgovornost im je poslednja briga – izjavio je Nedeljkov.

On je dodao da je neshvatljivo da se zbog nepripremljenosti čak preko trideset tačaka skine sa dnevnog reda skupštinskog zasedanja.

– Za nas u Ligi socijaldemokrata Vojvodine je to vrhunac neodgovornosti. Zbog međustranačkih neslaganja i sukoba nije nađeno rešenje za brojna kadrovska nameštenja. Napominjem da su stranke na vlasti između dva skupštinska zasedanja imale tri meseca vremena, ali ni to im nije bilo dovoljno da se dogovore – upozorio je odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini.

Nedeljkov je podsetio i da je skupštinskom tačkom dnevnog reda bilo predviđeno da kancelarija Zaštitnika građana Zrenjanina dobije još jednog pomoćnika.

– Ne bi bio problem da je bilo u sali bilo koga da obrazloži predlog. Niko iz redova vladajuće većine nije znao o čemu se radi. Vrhunac je usledio kada je pred govornicu izašla zaštitnica građana izjavivši da nije obaveštena o tome da će uskoro dobiti pomoćnika – podsetio je Dragan Nedeljkov.

PODELI