Razvoj sela na vrhu liste prioriteta

4. aprila u Čenti i Perlezu održane su tribine u organizaciji Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin. Meštanima sela obratili su se mr Vojislav Matić, predsednik Stručnog saveta za sport Gradskog odbora LSV Zrenjanin, Aleksandar Rudić, potpredsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin i Adam Paljov, pokrajinski poslanik.

Aleksandar Rudić i Adam Paljov na samom početku usaglasili su se da je decentralizacija lokalne samouprave jedan od najefikasnijih načina da se obezbedi razvoj sela.

– Nažalost, pre 20, 25 godina u Čenti i Perlezu se živelo mnogo bolje nego sada. Na sadašnje loše stanje sela uticali su i utiču mnogi faktori, međutim davanjem većih nadležnosti seoskim mesnim zajednicama mogli bismo da utičemo na poboljšanje komunalnih usluga, zdravstvene zaštite, kao i na unapređenje rada na infrastrukturi sela – objasnio je Paljov.
– Razvoju sela možemo se nadati jedino ukoliko se njim bavimo sistematski i u kontinuitetu. Imenovanjem člana Gradskog veća zaduženog za oblast ruralnog razvoja stvorili bi se elementarni uslovi da sela i njihov razvoj i suštinski postanu prioritet grada Zrenjanina – naveo je Rudić.
Vojislav Matić je prisutnima poručio da će Liga socijaldemokrata Vojvodine nakon izbora nastaviti da vodi resore nad kojima bude imala nadležnost tako da oni budu u službi svih građana. On je podsetio da je Liga socijaldemokrata Vojvodine jedina dosledna stranka koja nije menjala svoje stavove, ubeđenja i vrednosti za koje se zalaže.
– Liga već 26 godina istrajava u borbi za autonomnu Vojvodinu. U borbi i nastojanju za što širu autonomiju Vojvodine Ligaši i Ligašice su ostali neukaljanih obraza, pošteni, čestiti i uvek spremni da za svoj rad podnesu račun. Upravo 24. aprila građani će biti u prilici da ocene rezultate našeg rada i kvalitet ideja koje nameravamo da sprovedemo nakon što nam bude ukazano još veće poverenje građanki i građana – zaključio je Matić.

PODELI