Stranke se međusobno kupuju foteljama, dok nezaposlenost raste

Predrag Perkić, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina, ocenio je danas da je jučerašnja sednica Skupštine pokazala da vladajuća koalicija još uvek ne počiva na principima međustranačkog poverenja, demokratije i želje za radom u interesu građana i građanki.

– Umesto toga, stranke vladajućeg bloka nisu odmakle dalje od 6.jula, kada su lovile odbornike drugih stranaka, kada su divljački upali u Skupštinu sa privatnim obezbeđenjem, koje je legitimisalo sve one koji su pokušali da prisustvuju, inače zakonom propisano javnoj, sednici, pa čak i novinare; kada su odvrtali šrafove na vratima kabineta u Gradskoj kući. Od tada je prošlo nešto manje od godinu dana, a građani Zrenjanina su i dalje svedoci stranačkog potkusurivanja, kupovine, praznih obećanja i skandala – rekao je Perkić i podsetio da je juče, nakon više od devet meseci vladavine koalicije okupljene oko SNS i SPS, imenovan i nov zamenik sekretara Skupštine.

– Ova osoba, sumnjive biografije, za koju još uvek nije potvrđeno da li poseduje sve uslove da obavlja ovu funkciju, je nov u nizu primera stranačkog zapošljavanja. Predsednik Skupštine grada Zrenjanina će sada, pored zamenika, tri pomoćnika i sekretara, imati i zamenika sekretara – napomenuo je odbornik LSV, koji je upozorio da će nova imenovanja nestručnih lica kao posledicu imati donošenje protivzakonskih akata, što se potvrdilo i u slučaju oduzimanja mandata odbornicima opozicije.

– Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ćemo uvek upozoravati na kršenje zakona, pa isto tako danas pitamo da li juče imenovana zamenica sekretara Skupštine ima tri godine radnog iskustva? Da smo u pravu jer upozoravamo na ovakve stvari odmah se i potvrdilo, jer su odbornici vladajuće većine razrešili članove školskih odbora, iako im mandat traje do sledeće godine. Umesto starih, postavljeni su novi, stranački, kadrovi – rekao je Perkić. On je podsetio i da je na jučerašnjoj sednici Zaštitnik građana grada Zrenjanina dobio trećeg zamenika, koji je, kako je rekao, takođe stranački kadar.

Perkić je najoštrije osudio ovakvo ponašanje stranaka vladajuće koalicije i pozvao ih na odgovornost prema građanima i građankama Zrenjanina.

– Jer, dok se oni međusobno kupuju foteljama i funkcijama, zvanični podaci govore da je nezaposlenost u Srednjebanatskom okrugu, u odnosu na prošlu godinu, porasla za 5,8 odsto, a da je najveći porast nezaposlenosti zabeležen upravo u Zrenjaninu i to za čak 8,1 odsto – upozorio je odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini.

 

PODELI