Tražimo odgovornost zato što Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju pijaću vodu

Odbornik u Skupštini Grada Zrenjanina Vladimir Milošev danas je na redovnoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu pozvao gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i direktora JP Vodovod i kanalizacija Gorana Tajdića da kažu građankama i građanima Zrenjanina kada će konačno dobiti zdravu pijaću vodu i ko će snositi odgovornost zbog ponovnog prolongiranja rokova.

– Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom istekao je 12. oktobra. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, da bi prošle nedelje gradonačelnik još jednom prolongirao rok, ovog puta tvrdeći da će fabrika biti gotova do kraja mandata – izjavio je Milošev dodajući da su ligaši obišli mesto gde je trebalo da bude postrojenje i da je tamo i dalje prazan prostor.


Najveća žrtva ovakvog neodgovornog ponašanja zrenjaninske vlasti su, prema njegovim rečima, građanke i građani Zrenjanina.
– Sve što građani slušaju su najave u medijima, i dosta im je praznih priča i obećanja, kada u 21. veku nemaju osnovne uslove za normalan život kao što je pijaća voda – rekao je Milošev, pitajući dokle građani Zrenjanina da čekaju dok trpi njihovo i zdravlje njihove dece, ali i kućni budžeti.
Činjenica je da bi Zrenjaninci i Zrenjaninke imali pijaću vodu već dve godine, kako je objasnio Milošev, da nije raskinut ugovor sa najeminentnijom svetskom firmom za vodosnabdevanje i potpisan ugovor sa firmom koja je registrovana u Srbiji mesec dana pre tendera i koja je pritom bila jedini ponuđač, sa firmom koja je svoje idejno rešenje dostavila tek 6 meseci nakon potpisivanja ugovora, i koja je zahtev za građevinsku dozvolu podnela dve nedelje pre isteka ugovora.
– Bez ikakvog osećaja odgovornosti prema građanima koji još uvek nemaju pijaću vodu, i bez ikakvog osećaja odgovornosti za izgovorenu reč, gradonačelnik Janjić gazi obećanje koje je građankama i građanima Zrenjanina dao u prvoj izjavi prilikom stupanja na dužnost – istakao je odbornik LSV, podsećajući da je iz vrha SNS građanima data reč da će neko snositi ozbiljnu odgovornost ako fabrika vode ne bude gotova do kraja godine.


Gradski odbor LSV Zrenjanin zahteva odgovornost direktora vodovoda i gradonačelnika Zrenjanina zbog obmanjivanja javnosti i neodgovornosti pokazane u obavljanju poslova od javnog interesa.

PODELI