TRIBINA U ARACU – RAZVOJ SELA, POLJOPRIVREDA I MULTIKULTURALIZAM

U utorak, 24. novembra u Aradcu Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je tribinu za sve meštane sela. Na temu multikulturalnosti, poljoprivrede, decentralizacije i razvoja sela govorili su Aleksandar Marton pokrajinski poslanik i potpredsednik Izvršnog odbora GO LSV i Aleksandar Rudić potpredsednik Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu i predsednik Stručnog saveta za održivi ruralni razvoj i zaštitu životne sredine.

– Devedesetih je Vojvodini oduzeta autonomija. Posle 2000. godine vraćeno nam je autonomije „na kašičicu“. Umesto da stvari krenu na bolje dogodila se privatizacija Naftagasa za šačicu dolara – izjavio je Marton. On je pozvao da zajedničkim snagama ne dozvolimo da prodajom vojvođanske zemlje naši seljaci postanu nadničari na svojoj zemlji.
Aleksandar Rudić je istakao da je održivi ruralni razvoj jedini put ka ozdravljenju i opstanku sela.

– Decentralizacija i lokalni aktivizam, uz sistematsku podršku lokalne samouprave, pokrajine i države su garancija za uspešan razvoj sela. Liga socijaldemokrata Vojvodine prepoznaje potrebe građana i, kao i do sada, nastaviće da aktivno učestvuje u kreiranju mehanizama za podršku ruralnim sredinama – istakao je Rudić.
Interkulturalnost koja krasi Aradac i Vojvodinu, kao i postojanje pretnji da zajednički život zasnovan na toleranciji svih koji u Vojvodini žive bude ugrožen, takođe su bile teme tribine

– Aradac je najbolje mesto da poručimo da je Vojvodina stanje duha i da će LSV uvek u prvi plan isticati versku i nacionalnu toleranciju. Baš zato razni „OBRAZI“ i „NAŠI“ protestuju protiv nas jer su njihove misli protivne ideji Vojvodine . Ali jedno je jasno, njihove ideje u Vojvodini nikada neće proći – zaključio je Marton.

PODELI