Vlast da saopšti konkretne rezultate, a funkcioneri svoje plate

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije osuđuje nedavno obraćanje javnosti Ivana Bošnjaka, kandidata za odbornika u Skupštini Grada Zrenjanina na listi DSS-a 2008.godine, a danas istaknutog funkcionera SNS-a i gradonačelnika Zrenjanina, u kojem je uvredio dostojanstvo svih građana i građanki. Bošnjak je na stranačkoj konferenciji ponovo ponizio funkciju gradonačelnika i pokazao koliko je nije dostojan. On je izjavio da je nova skupštinska većina, koja je formirala vladu na čelu sa njenim stožerom, Srpskom naprednom strankom, pokazala da se u savremenoj srpskoj politici može preuzeti odgovornost za javni interes, pošteno, odlučno i u skladu sa zakonom, kao i da je način rada aktuelne vlasti odgovoran, disciplinovan i u službi građana.

Zrenjaninski ligaši i ligašice podsećaju gradonačelnika da je on prvi prekršio nekoliko zakona, počevši od duplih funkcija, pa sve do toga da još uvek nije prijavio svoju imovinu i prihode Agenciji za borbu protiv korupcije, što je zakonska obaveza. Isto to nisu učinili ni zamenik gradonačelnika, ni tri pomoćnika, kao ni predsednik Skupštine i njegov zamenik. Građani i građanke Zrenjanina i dalje ne znaju koliko izdvajaju iz svog džepa za njihove plate.

Međutim, o kolikim se ciframa radi, vidi se iz prijavljenog prihoda jednog od retkih funkcionera aktuelne vlasti. On je Agenciji prijavio neto platu u iznosu od 107 hiljada dinara, što je za hiljadu dinara manje od prijavljene plate Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade RS. Podsećamo, tolika plata ovog zrenjaninskog funkcionera je rezultat povišice od 30 odsto, za koliko je vladajuća većina sama sebi podigla primanja iz gradskog budžeta na samom početku svog mandata.

GrO LSV Zrenjanin upozorava aktuelnu vlast u Zrenjaninu da, dok oni sebi dižu plate, zvanična statistika je pokazala da je nezaposlenost u Srednjebanatskom okrugu, u poređenju sa prošlom godinom, porasla za 4,2 odsto, a da preko hiljadu evidentiranih nezaposlenih ima visoku stručnu spremu. Zbog toga, pitamo funkcionere koalicije koju čine stranke okupljene oko SNS, SPS, DSS i SPO zbog čega ne žele javno da saopšte svoje konkretne rezultate, postignute od kada su na vlasti; zbog čega ne žele da prijave svoje plate; zbog čega se kriju od Zrenjaninaca i Zrenjaninki? Upozoravamo da su se građani u prethodnom periodu naslušali obećanja i o dolasku pet investitora, o akva parku, o obilaznici, fabrici vode…

Upozoravamo i da je 10.maja istekao poslednji rok za prijavu i podnošenje dokumentacije za kupovinu pivare. Grad je odustao od kupovine ove fabrike, uprkos obećanjima gradskih čelnika. Da li je i to pošteno, odlučno, odgovorno, disciplinovano i u službi građana?

PODELI