Zahtevamo odgovornost za propalih 60 miliona dinara

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zahteva da se utvrdi odgovornost za skandalozan propust koji je načinjen u slučaju zgrade Komiteta, a zbog kojeg je Grad ostao uskraćen za sredstva koja je odobrila Vlada Republike Srbije istakao je na konferenciji za novinare Predrag Perkić, odbornik u Skupštini grada Zrenjanina.

– Politička bahatost i osionost pojedinaca koštala je građane Zrenjanina 60 miliona dinara, koji su, zahvaljujući naporima prethodne vlasti, odnosno stručnosti menadžmenta nadležnih javnih preduzeća iz redova LSV, bili iz republičke kase namenjeni za rekonstrukciju ovog objekta – istakao je Perkić, dodajući da aktuelna gradska vlast nije bila sposobna da iskoristi ova sredstva i dovrši započetu investiciju, a jedan njen deo je čak i nasilnim putem onemogućio radnike u svom poslu, na već postavljenoj skeli.

Perkić je ovom prilikom naglasio da je takvo ponašanje i oglušivanje o zakone Republike Srbije dovelo je do toga da ovaj projekat propadne i da Grad mora da vrati sredstva u iznosu od 60 miliona dinara.

– Zrenjaninski ligaši su još tada upozoravali na mogućnost ovakvog ishoda, ukoliko se dozvoli takva samovolja. Međutim, ovaj projekat je bio žrtva što bržeg sklapanja koalicionog dogovora, a posle godinu dana, svedoci smo da su stranke vladajuće koalicije uvidele da smo bili u pravu – objasnio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine, dodajući da se preko ovako skupog propusta ne sme preći i da pojedinci odgovorni za njega moraju da odgovaraju.

– Zbog toga zahtevamo i da oni među njima koji imaju funkcije daju na njih ostavke, jer je ovo i više nego očigledan dokaz njihove nesposobnosti i nestručnosti, ali i namere da ne poštuju zakonske procedure Srbije. Smatramo da je nedopustivo da takvi ljudi vode Zrenjanin i budu nosioci političkih odluka koje određuju pravac i sudbinu razvitka grada. Kao rezultat takvog kadrovanja u Zrenjaninu u poslednjih godinu dana nije započeta ni jedna investicija, obećanja o novim radnim mestima su zaboravljena, a grad ograđen upozorenjima na ruševine – zaključio je Perkić, dodajući da se zrenjaninski ligaši nadaju da neće proći još godinu dana dok se ne shvati realnost u kojoj žive građani Zrenjanina, a koja vređa njihovo dostojanstvo i sistemski narušava njihovo pravo na kvalitetan život u Zrenjaninu.

PODELI