Zašto u Zrenjaninu nema pozorišta kada padne 7cm snega?

Informacija da se zbog lošeg vremena otkazuju sve predstave koje su ovog vikenda bile na repertoaru Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ još je jedna potvrda lošeg stanja u kojem se nalaze zrenjaninske ustanove kulture.
U maju 2016. godine se u zgradi Narodnog pozorišta obrušila ornamentika, te je na snazi bila privremena zabrana upotrebe velike sale.

Lokalna vlast nema snage da se suoči sa ovim problemima, a sem snage, jasno je da ne postoji ni volja. Nedopustivo je da Gradsko veće nema člana zaduženog za resor kulture!
Zrenjanin ima dugu pozorišnu tradiciju, a prošle godine je obeleženo i 70 godina dramske scene. Sjajna je to prošlost da bi se dozvolila devastacija Narodnog pozoriša, te Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva direktora ove ustanove kulture Ivana Francuskog da odgovori na pitanja vezana za loše stanje institucije koju vodi.
Podsećamo da je Ivan Francuski do prošle godine bio direktor gradskog radija, koji je za vreme njeogovog mandata prestao da postoji. Nadamo se da ta sudbina neće zadesiti i Narodno pozorište!

 

Aleksandar Marton
odbornik u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI