Banatski univerzitet u Pupinovom Zrenjaninu

 Povodom 159 godina od rođenja velikog naučnika Mihajla Pupina, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je venac na njegovu bistu ispred zgrade Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu, skrenuvši pažnju da je Pupin svojim naučnim, ali i političkim i humanitarnim radom, svetom  proneo slavu Banata, Vojvodine i Srbije.

– Ovaj naučnik nakon odlaska u u Ameriku, za sobom je ostavio velika dela. Kažu da su i šore, koje je igrao u Idvoru, preteča bejzbola – izjavio je  pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton, naglasivši da nas Pupin  i danas uči da moramo da se borimo za bolji život i da napredujemo.

– Zrenjaninski fakultet nosi njegovo ime, ali ovo je prilika  da još jednom skrenemo pažnju  da nam nedostaje Univerzitet čije je formiranje Liga  još odavno inicirala. Neka svi ulože dodatne napore da bi Pupinov Zrenjanin dobio Univerzitet,  koji bi mogao da nosi naziv i Banatski univerzitet „Mihajla Idvorskog Pupina“ – predložio je Marton.

Članica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Jelena Obradović, ovom prilikom, građanima naselja  Mala Amerika čestititala je i Dan mesne zajednice.

PODELI