Budžet grada Zrenjanina – paradigma lošeg upravljanja

Sutra se održava Skupština našeg grada, na kojoj će napredna vlast usvojiti rebalans budžeta Zrenjanina i raspisati konkurs za direktora još jednog izmišljenog javnog preduzeća.

LSV neće podržati rebalans budžeta Zrenjanina u kojem se na prošlogodišnji kredit od 800 miliona dodaje još jedan kredit od 700 miliona dinara, čime se gradska kasa dovodi u bankrot, a sredstva skupog kredita razbacuju na besmislice.

LSV neće podržati budžet u kojem se troškovi kabineta gradonačelnika povećavaju za 17 miliona dinara, dok se troškovi primarne zdravstvene zaštite smanjuju za preko dva miliona dinara. Ukupni troškovi za primarnu zdravstvenu zaštitu tako iznose 14 miliona, dok će samo gradonačelnik da spiska 4,5 puta više, odnosno 64 miliona dinara! LSV se pita na šta?
LSV ponovo upozorava javnost na nova partijska zapošljavanja, ovog puta u još jednom izmišljenom javnom preduzeću- Zoni objedinjene naplate, gde će se zaposliti 20ak članova vladajuće koalicije i gde se direktorsko mesto sprema članu SNS, protiv kojeg Više javno tužilaštvo vodi krivični postupak za pljačku budžeta u iznosu od million evra!
Samo letimičan uvid u rebalans budžeta otkriva pravo lice ove vlasti: potpuno ignorisanje interesa građana i korišćenje vlasti za lično bogaćenje.
LSV nikada nije, niti će podržavati takvu štetočinsku politiku.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Ildiko Bođo, odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanin

Pogledajte video snimak

PODELI