Čanak u Aradcu: Liga jedini borac za interese Vojvođana i Vojvođanki

U četvrtak, 7. aprila u Aradcu održana je tribina na kojoj su se prisutnima odratili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, potpredsednica Gradskog odbora LSV Zrenjanin Marina Malo, predsednica Kluba penzionera Nada Lazić i potpredsednik Izvršnog odbora GO LSV Aleksandar Marton.

Nenad Čanak je podsetio prisutne da izuzev Lige ne postoji stranka koja se bori za interese građana i građanki Vojvodine.

– Svi oni koji su se kleli i obećavali da će bolje i uspešnije od Lige braniti interese Vojvođanki i Vojvođana su pokazali da ih Vojvodina suštinski ne interesuje, da za to nemaju dovoljno volje, niti sposobnosti. Imali su, kao što se kaže, i nož i pogaču, imali su situaciju u kojoj su imali i predsednika države, i predsednika Vlade Srbije, i predsednika pokrajinske vlade i gradonačelnike svih gradova. Šta ih je onda sprečavalo da sve ono šta sad obećavaju u predizbornoj kampanji urade pre četiri godine – zapitao se Čanak.
– Mi nemamo kud. Ili ćemo se boriti za ono što nam pripada ili Vojvodine kakvu želimo neće biti. Niko neće da brani naše vrednosti, ukoliko to ne radimo mi. Niko neće hteti da se odrekne onoga što je stekao otevši od Vojvodine, ukoliko se mi ne izborimo da nam se vrati ono što je naše – poručio je prisutnima Čanak.
Nada Lazić je upoznala prisutne za šta se Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao jedina dosledna stranka zalaže kada je u pitanju odnos države prema penzionerima.
– Početkom devedesetih godina ukinut je vojvođanski Fond za penziono invalidsko osiguranje, jedan od najboljih u ondašnjoj SFRJ. U trenutku kada je usisan u republički fond, pokrajinski PIO fond posedovao je velike rezerve novca. Taj novac nakon toga je nestao. Zalažemo se da se utvrdi gde je taj novac i da vratimo PIO Fond Vojvodine kako bismo omogućili našim penzionerima pristojan i dostojanstven život kakav zaslužuju – navela je Nada Lazić.
Aleksandar Marton je napomenuo da je za loše uslove života u Zrenjaninu, ali i u gradovima širom Vojvodine krivo centralističko upravljanje državom.
– Političari iz Beograda imaju običaj da Ligu socijaldemokrata Vojvodine nazivaju separatističkom strankom iz jednog jedinog razloga, a to je zato što se zalažemo da se sredstva troše tamo gde su ona i stečena. Budžet Grada Beograda je gotovo tri puta veći od budžeta čitave AP Vojvodine. Grad Beograd je mesto gde je počela izgradnja kula kakve postoje u Dubaiju, dok u isto vreme ljudi iz ranije bogatih mesta u Banatu u sve većem broju posećuju narodne kuhinje – napomenuo je Marton.
Marina Malo i Aleksandar Marton su na samom kraju pozvali prisutne da 24. aprila izađu na izbore.
– Pozivamo vas da svi zajedno uzdignutih glava iskažemo svoj jasan stav o tome da želimo da živimo u jakom Zrenjaninu, u snažnoj i autonomnoj Vojvodini i prema Vojvođanima pravednijoj Srbiji tako što ćemo 24. aprila izaći na izbore i glasati za Ligu socijaldemokrata Vojvodine – poručili su Malo i Marton.

PODELI