Dobija li Zrenjanin rijaliti program ?- Umesto fabrike vode fabrikuju „Sapunicu“

Na sajtu grada Zrenjanina građani će moći da prate direktan prenos sa gradilišta postrojenja za prečišćavanje vode. Zrenjaninci će tako umesto dugo željene, zdrave pijaće vode dobiti nastavak sapunice zvane „ Fabrika vode u Zrenjaninu“ . Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da gradska vlast u Zrenjaninu mora ozbiljnije da shvati svoja zaduženja i da konačno počne da rešava probleme svojih sugrađana, a ne da ovakvim manipulacijama skreće pažnju sa suštine problema.

A suština je da su građanke i građani Zrenjanina željni zdrave pijaće vode, a siti neispunjenih obećanja ove vlasti.

Sapunica zvana „Fabrika vode u Zrenjanunu“ već predugo traje. Sve vlasti od 2003. godine snose deo odgovornosti za to što nije izgrađena, ali količina neispunjenih obećanja i prekoračenih rokova sadašnju vlast čini neslavnim rekorderom. U Srbiji sigurno, a vrlo moguće i šire.
Lažna obećanja počela 2012?
Već u julu 2012. godine stiže prvo obećanje a dve godine kasnije je SNS vlast ,,brzo,, raskida ugovor sa nemačkom firmom VTE i zaključuje novi ugovor sa italijanskom firmom ,,Grupa Zilio,,.
Tada je i započelo obaranje svetskih rekorda u neispunjenim obećanjima.
Februara 2015.godine određen je rok za završetak Postrojenja za prečišćavanje vode za decembar 2015.godine.
U januaru 2016.godine postavljena je nova tabla na mestu izvođenja radova, a postavljen je rok za jul 2016.godine. U julu 2016.godine je rok pomeren za oktobar 2016.godine, a u oktobru 2016.godine instalirana je kamera za dirketan prenos nečega što se zovu -radovi, a toga je na ovom gradilištu u poslednje dve godine bilo najmanje.
Umesto temelja fabrike postavljali nove table i gradonačelnike
Dakle, sem novih i novih rokova nešto je i postavljano. Naravno, svaki novi rok značio je i postavljanje nove table sa rokovima izgradnje.
Za to vreme promenjena su tri gradonačelnika Zrenjanina i isto toliko direktora Javnog preduzeća ,,Vodovod i kanalizacija,,.
Ovakvo ponašanje lokalnih vlasti je nedopustivo i LSV očekuje da se pod hitno započne sa stvarnim rešavanjem problema pijaće vode, a da odgovorni za ovo izigravanje poverenja građanki i građana Zrenjanina odgovaraju. Konačno uradite nešto ili bar priznajte da ne znate.

Informativna služba
GrO LSV Zrenjanin

PODELI