I građanke i građani Zrenjanina imaju pravo da se leče!

Na sednici Skupštine Grada Zrenjanina održanoj 13.09.2016.godine, odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ildiko Bodjo predložila je proširenje dnevnog reda sa tačkom Informacija o preduzetim aktivnostima na nivou grada vezanim za otvaranje Odeljenja zračne terapije u zrenjaninskoj bolnici „Dr Djordje Joanović“.

Odbornici vladajuće većine su taj predlog odbili. Podsećamo, Skupstina grada Zrenjanina je još 11.07.2013.na 10.sednici Skupstine grada, tog saziva, jednoglasno prihvatila inicijativu odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine da se u Gradskoj bolnici otvori odeljenje zračne terapije.

 Tom prilikom je odlučeno da nadležne službe Gradske uprave pokrenu procedure koja će dovesti do realizacije ove inicijative. Jedan zračni aparat ide na 250.000 stanovnika.
Otvaranjem odeljenja za zračnu terapiju u Zrenjaninu, Srednjobanatski okrug bi bio pokriven.
U Srbiji zračne aparate imaju bolnice u Nišu, Kladovu, Beogradu na VMA, na Institutu za onkologiju u Kragujevcu,a u Vojvodini zračnu terapiju pacijenti dobijaju samo u Institutu u Sremskoj Kamenici.
Gde je tu interes gradjana, posebno pacijenata obolelih od malignih bolesti,koji ako dobiju terapiju na vreme, imaju realne sanse da se izleče?

 

Informativna služba
GrO LSV Zrenjanin

PODELI