Ko su problematični članovi Gradskog veća Zrenjanina?

Vladimir Milošev, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina, zatražio je danas na konferenciji za novinare od predsednika Skupštine grada Zrenjanina da javno saopšti koji članovi Gradskog veća Zrenjanina su u nekoliko navrata učestvovali u ozbiljnim incidentima, u kojima su vređali službena lica. Milošev je podsetio da po Statutu grada Skupština Zrenjanina usvaja etički kodeks ponašanja funkcionera i kontroliše njegovo sprovođenje.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine je, zahvaljujući građanima, došla u posed informacija da je neko od članova Gradskog veća u maju ove godine vređao komunalne policajce, dok su vršili svoju redovnu dužnost i pogrdnim rečima, preteći i psujući, a pre svega, zloupotrebljavajući svoj položaj, pokušao da zastraši službena lica i uspeo u svojim namerama. Isto tako, Liga je došla u posed informacije da je neko od članova Gradskog veća grada Zrenjanina početkom novembra ove godine, nakon intervencije komunalne policije zbog prekoračenja radnog vremena, u jednom od zrenjaninskih lokala, u vidno alkoholisanom stanju, nazivao komunalnu policajku „majmunom“, koristio psovke i terao je iz lokala – rekao je Milošev i dodao da se u informaciji navodi i da je jedan član Gradskog veća grada Zrenjanina zahtevao od kumunalnih policajaca da ga službenim automobilom voze kući, uz psovke i pretnje.

Milošev je upitao ko sme da vređa građane i službena lica i od predsednika Skupštine grada Zrenjanina zatražio da hitno potvrdi istinitost ovih navoda i da kaže građanima i građankama Zrenjanina ko su članovi Gradskog veća, koji, kako je ocenio, zloupotrebljavaju svoju funkciju i misle da su iznad zakona, kršeći najgrublje etički kodeks ponašanja funkcionera.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skandale koji se dešavaju u vrhu zrenjaninske vlasti i upozorava da ove članove Gradskog veća sve vreme plaćaju građani Zrenjanina iz svog džepa i da je nedopustivo da se iz budžeta grada finansiraju kriminogene i nasilničke radnje. Ligaši i ligašice pitaju zbog čega Skupština grada, kao najviši organ grada, kojem je Gradsko veće po Statutu grada dužno da podnosi redovne izveštaje o svom radu, već u maju ove godine nije smenila incidentnog člana Gradskog veća i zbog čega u maju javnost Zrenjanina, zajedno sa odbornicima i odbornicama Skupštine, koji imaju mogućnost da razrešavaju članove Gradskog veća, nisu obavešteni o ovom skandalu? – rekao je Milošev.

Zrenjaninski odbornik LSV je upitao i zbog čega ni u novembru ove godine građanima i građankama nije rečeno za nove ispade članova Gradskog veća.

– Da li je uopšte planirano da se o tome obaveste oni pred kojima za svoj rad odgovaraju ili je namera bila da se o tome ćuti? Zrenjaninska Liga upozorava da ćutanje o nečemu, podrazumeva slaganje sa istim. Zbog toga zahtevamo smenu predsednika Skupštine, njegovog zamenika i svih pomoćnika predsednika Skupštine, jer je jasno da je krug ćutnje o nasilničkim, bahatim i neodgovornim ponašanjima funkcionera doveo do toga da su krivi i oni koji su u tome učestvovali i oni koji su to krili od javnosti i odbornika i odbornica i time štitili aktere skandala – zaključio je Milošev.

Službene beleške komunalne policije:

PODELI