Krpe budžet na kraju godine

Da je ovogodišnji budžet grada Zrenjanina bio loše postavljen, to smo videli, ali nas gradski čelnici nažalost uvek iznenade. Predstavnici zrenjaninske lokalne vlasti se hvale kako realno postavljaju budžet, a 29. novembra, dakle na kraju godine, im je Vlada Republike Srbije prebacila 60 miliona dinara za izvršavanje obaveza usled smanjenog obima prihoda budžeta. U prevodu na narodski jezik gase požar. To je slika i prilika njihovog odnosa prema novcima građana, njihovog neštedljivog, bahatog ponašanja i nesposobnosti da predvide i realizuju projektovani budžet.

Imajući uvid u budžet za 2019. godinu, vidimo da će i on biti neodgovoran, nerazvojni, bez ozbiljne socijalne komponente, budžet koji nije okrenut prema građaninu Zrenjanina i njegovim potrebama.

Naprednjačka vlast ni u 2018. godini nije ostvarila ono što je obećala. Građanke i građani Zrenjanina i dalje nemaju zdravu pijaću vodu, izgradnja obilaznice nije ni započeta, kafilerija nesnosno smrdi, apoteke po selima se zatvaraju, a obećanja o izgradnji paraolimpijskog centra, akva parka, auto moto i bob staze, golf terena i dalje su mrtvo slovo na papiru.

Zrenjanin je po svim ekonomskim pokazateljima ispod republičkog proseka, nezaposlenost je velika, životni standard građana na niskom nivou, infrastruktura je u veoma lošem stanju, pa se nameće pitanje na šta se to potrošio novac građana.

Svi građani Zrenjanina su ovih dana svedoci i trenutnog pokazatelja lošeg planiranja i trošenja novca, jer smo, zbog neadekvatnog čišćenja snega, posebno u manjim i perifernim ulicama, ostali zavejani kao da smo u ledenom dobu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je bahatost i neodgovornost gradskih čelnika pri trošenju novca građana nedopustiva i nastaviće da prati sve poteze vlasti i štiti interese građana Zrenjanina.

mr Dejan Čapo

predsednik Odborničke grupe

Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina

 

PODELI