LSV osvojila više glasova u svim MZ nego na prošlim izborima – u Tomaševcu apsolutna pobeda

 U nedelju, 22. februara, održani su izbori za Savete i Nadzorne odbore u 13 Mesnih zajednica Zrenjanina.

Izbori za Savete i Nadzorne odbore Mesnih zajednica su primer decentralizacije vlasti i direktnog izbora predstavnika svake Mesne zajednice.

Veća izlaznost nego na prethodnim izborima za Savete i Nadzorne odbore MZ ukazuje na porast građanske svesti i značenja izbora uopšte.

GrO LSV je veoma zadovoljna izborima jer je dobila više glasova na svakom izbornom mestu nego na prošlim izborima. To znači da LSV u Zrenjaninu neprestano jača, iako je u opoziciji i da će na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima LSV biti najozbiljnija opoziciona opcija aktuelnoj vlasti okupljenoj oko SNS.

Drugi indikator jeste neubedljiv rezultat SNS, koja je na svim izbornim mestima osvojila daleko manji broj glasova nego na prošlim izborima. U MZ Tomaševac nije ni imala kandidate, dok je u Maloj Americi i Perlezu doživela debakl, čemu nije pomoglo ni prisustvo Andreja Vučića u Perlezu, dežurnog uterivača demokratije među naprednjačkim biračima. To govori o konstantnom padu poverenja građana u politiku SNS, koja već treću godinu počiva isključivo na lažnim obećanjima i najavama, bez ijednog vidljivog poboljšanja života građana.

LSV je najbolji rezultat ostvarila u Tomaševcu, gde smo osvojili 6 od 7 mesta u Savetu i 2 od 3 mesta u Nadzornom odboru MZ. LSV je imala većinu i u prethodnom mandatu i zahvaljujući angažovanju članova LSV u Savetu MZ, Tomaševac je naseljeno mesto sa najviše realizovanih investicija i infrastrukturnih radova na teritoriji grada Zrenjanina. Meštani Tomaševca su prepoznali politiku LSV i ukazali nam ponovo poverenje, koje sigurno nećemo izneveriti.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Aleksandar Rudić, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

 

Pogledajte video snimak

PODELI