LSV u Skupštini grada kritikuje i daje konstruktivne predloge

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina kao najjača opoziciona stranka postavila je pitanja vladajućoj većini zašto se obećanja data građanima ne ispunjavaju, ali i dala konstruktivne predloge.

Šef odborničke grupe LSV mr Dejan Čapo tražio je dopunu dnevnog reda postavljajući pitanje šta je sa obilaznicom oko grada budući da radovi još uvek nisu ni započeti. Podsetio je da je aktuelna gradska vlast od 2012. godine najavljivala radove i dala rok da obilaznica bude završena do 2016. godine.

Odbornik Aleksandar Marton zatražio je kompletnu informaciju o investicijama u Zrenjaninu i broju zaposlenih radnika u novootvorenim preduzećima. Investicije se takođe najavljuju od 2012. godine i od tada slušamo o dolasku nekoliko firmi, velikog ruskog investitora, kao i turskih, finskih i japanskih investitora, ali njih nema.

Vladimir Milošev je gradsko rukovodstvo pitao dokle se stiglo sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada navodeći da je 2014. godine vladajuća kolicija najavila projekat za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom kao prvu fazu za izgradnju ovog projekta, a do danas nije izgrađen ni Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada.

Ildiko Bođo je zatražila izveštaj o pokrenutim aktivnostima vezanim za izgradnju akva parka “turističke meke grada”, još jednim od mnogobrojnih obećanja ove vlasti, i postavila pitanje da li je moralno trošiti novac građana na lažna obećanja, a deci pare za lečenje skupljati putem SMS poruka.

Osim što su dali na znanje da pomno prate izvršavanje građanima datih obećanja vladajuće koalicije, odbornici LSV su imali i nekoliko predloga.

Odbornica Bojana Begović je pokrenula inicijativu da se formira radna grupa za sprečavanje odlaska mladih ljudi predlažući da se okupe svi relevantni politički, privredni i društveni akteri u radnu grupu koja će raditi na pronalaženju rešenja i načina da se mladima poboljšaju uslovi života, bez bilo kakvih podela na vlast i opoziciju, jer je pred svima isti zadatak.

Takođe, odbornik Perkić je izneo predlog da se rebalansom izvrši modifikacija finansiranja mesnih zajednica, na način da se od sredstava koja se uberu od poreza na katastarsko jutro odredi 50 procenata povraćaja novca mesnim zajednicama i da taj novac bude strogo namenski, investicioni.

Predstavnici vladajuće većine ostali su gluvi na se ove predložene dopune i one nisu uvršćene u dnevni red kako bi se o njima razgovaralo. Dakle, još jednom su pokazali da ne brinu o interesima građanki i građana Zrenjanina.

PODELI