LSVO Zrenjanin odala počast žrtvama Holokausta

Gradska organizacija Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležila je 27. januar – Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta polaganjem venca na mestu nekadašnje sinagoge u Zrenjaninu.

– Liga već tradicionalno učestvuje u obeležavanju ovog datuma u saradnji sa Jevrejskom zajednicom u Zrenjaninu. I ove godine smo tu da kažemo glasno poruku – da se nikad ne ponovi, da se nikad ne zaborave žrtve i nikad više ne dozvoli mržnja na osnovu rasne, verske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti – istakao je potpredsednik LSVO Zrenjanin Goran Vrbaški, dodajući da je u današnje vreme posebno važno biti istrajan u insistiranju na poštovanju ljudskih prava i principijelnom ukazivanju na nepoštovanje istih.

Holokaust označava 12 godina nacističkog progona Jevreja u kojem je ubijeno oko šest miliona pripadnika tog naroda. Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN na dan kada je 1945. oslobođen Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.

PODELI