Matić: stranke prepoznale značaj pokrajinskog parlamenta

Mr Vojislav Matić, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, podsetio je u specijalu emisije „Politbiro“ da LSV od svih stranaka ima najveći broj poslanika u Skupštini AP Vojvodine iz Zrenjanina.

– Stvorili smo jak poslanički lobi za naš grad i mojim izborom on se uvećava. Moj zadatak će biti da budem posrednik između Zrenjaninaca, mesnih zajednica, udruženja građana i gradskih institucija i pokrajinske vlasti i sekretarijata. Preko mene će moći da ostvare sva svoja prava u institucijama AP Vojvodine – rekao je Matić, navodeći kao primer MZ „Šumice“, čiji će stanovnici moći u Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da konkurišu za sredstva sa projektom za rekonstrukciju vodovodne mreže i sve vreme budu upućeni u tok predmeta. Matić je istakao da će na isti način svaka seoska mesna zajednica moći da konkuriše projektima za izgradnju kanalizacije, što se pokazalo kao najveći problem u selima.

Kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine izrazio je svoje zadovoljstvo velikim brojem protivkandidata, podsećajući da su mnogi od njih njegovi lični prijatelji. – Velik broj kandidata znači da su stranke napokon shvatile ono što mi u Ligi govorimo već dve decenije, a to je da se problemi Vojvođana i Vojvođanki moraju rešavati u institucijama Autonomne Pokrajine Vojvodine. Bilo je puno pokušaja da se one preskaču i da se njihova uloga umanji ili čak i ospori, ali ovi izbori pokazuju da su i druge stranke prepoznale značaj višedecenijske borbe LSV, koja je mene kandidovala za pokrajinskog poslanika – rekao je Matić, gostujući u emisiji RTV-a. Dopunski izbori za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine biće održani u nedelju, 17.februara, kada će birači izborne jedine 17 Zrenjanin III odlučivati ko će biti njihov predstavnik u pokrajinskom parlamentu, nakon što je prethodni poslanik dao ostavku na tu funkciju.

PODELI