Naša deca su naša budućnost

Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su danas, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.

– U prethodnom periodu smo slušali dosta o ovoj temi i najave da će Pravilnik, koji reguliše ovu oblast biti izmenjen, međutim niko od nadležnih nije izašao pred javnost i objasnio da li i u kojoj meri je proširena lista kategorija najmlađih pacijenata, kojima će biti omogućeno lečenje u inostranstvu – istakao je Nenad Mišković, predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, dodajući da mladi ligaši i ligašice zahtevaju i da država i lokalne samouprave, odnosno u ovom slučaju Grad Zrenjanin, iz svojih budžeta omoguće više sredstava za lečenje i da se na taj način poboljša stanje u zdravstvu.

Mišković je ovom prilikom podsetio da je društvo onoliko odgovorno koliko se brine o deci i mladima.

– Deca koju smo danas posetili, imaju tu sreću da se nalaze u pravim rukama i da se leče u solidnim uslovima. Međutim, nikad ne može biti previše brige i pažnje usmerene ka njima i uvek može da se učini više. Nadam se da će naši skromni pokloni deci i odeljenju pedijatrije pomoći, jer su naša deca naša budućnost. Mi smo ih danas posetili kako bismo ih makar za nijansu oraspoložili i izmamili im poneki osmeh na licima dok borave ovde.  Nadam se da ćemo u narednom periodu svi zajedno više činiti da naša deca dobijaju najbolje od našeg društva – zaključio je Mišković.

PODELI