Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci.
Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji je potrebno privlačenje stranog kapitala, ali to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda.

Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta.

Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu.

Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune.

Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima.

Ovako ćemo subvencionisati našu privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisati izvoz i smanjiti trgovinski deficit.

 

Pogledajte video snimak

PODELI