Skupština Zrenjanina mora biti raspuštena

 Osim što nije sposobna da raspiše običan tender, a kamoli izgradi fabriku vode, zrenjaninska napredna vlast nije sposobna ni da donese budžet grada u zakonskom roku.

Zakon o budžetskom sistemu (čl. 46) i Zakon o lokalnoj samoupravi (čl. 85) propisuju da lokalna samouprava mora doneti i usvojiti budžet za narednu godinu najkasnije do 20. decembra tekuće godine. Ako to ne učini, uvodi se privremeno finansiranje, a Vlada raspušta Skupštinu na predlog nadležnog organa.

Odbornička grupa LSV će podneti zahtev nadležnom pokrajinskom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu da uputi Vladi RS predlog raspuštanja zrenjaninske Skupštine zbog kršenja dva republička zakona.
Ovim potezom je koalicija okupljenja oko SNS još jednom pokazala potpunu nesposobnost da upravlja gradom na odgovoran način. Nijedno obećanje nije ispunjeno, nijedan investitor nije doveden, nijedno novo radno mesto nije otvoreno, grad je zadužen za 800 miliona dinara, što je 20% ukupnog budžeta, a taj novac se rasipa na beskorisno šminkanje Trga republike, kao da Zrenjanin nema nijedan drugi preči problem za rešavanje.
Sa druge strane, preko 300 partijskih članova SNS i ostalih partija u vlasti je udomljeno na teret budžeta.
Vođenje grada na ovakav način vodi samo njegovom rapidnom propadanju, potpomognutom beskrupuloznom i licemernom politikom republičke Vlade, koja svoje neznanje i nesposobnost naplaćuje isključivo preko leđa penzionera, profesora, lekara, policije i socijalno ugroženih.
LSV poziva predsednika Skupštine Zrenjanina da je sam raspusti, pre nego što to učini Vlada RS i na taj način za nijansu ublaži sramnu sliku najnesposobnije vlasti koju je Zrenjanin imao u svojoj istoriji.

 

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Predrag Perkić, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI