Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

Mr Vojislav Matić, kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, rekao je danas novinarima da su rezultati koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.

– Liga je novoj vlasti nakon izbora ostavila u budžetu grada Zrenjanina tri miliona evra projekata, koje je trebalo uraditi. Podsećam da je izgradnja nove Hale bila investicija koju je u potpunosti vodila Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina. Vrednost ove investicije bila je preko sedam miliona evra. Sanirani su svi mostovi u gradu, a u asfaltiranje ulica je uloženo preko dva miliona evra. Saniran je zatvoreni bazen – izjavio je Matić, podsećajući da je u tom periodu obezbeđeno i 100 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju magistrale u Zrenjaninu.

– Ulagano je u sela. U potpunosti je infrastrukturno opremljena industrijska zona jugoistok-Ečka i dobijena je upotrebna dozvola vrednosti investicije 4 miliona evra. Dovedena je Roda, a sa italijanskim Fulgarom je dogovoreno proširenje kapaciteta za 9000 kvadratnih metara i otvaranje novih radnih mesta. Meka plast je svoje poslovanje proširila za novih 150 radnih mesta, dok je nemački Drekslamajer svoje pogone proširio uposlivši još 1500 sugrađana i sugrađanki – objasnio je Matić i ocenio da je situacija danas u potpunosti suprotna onome što je nekada bila tendencija uspeha.

– Ono što je danas javna tajna jeste da su svi projekti stopirani, a da se o novima ni ne razmišlja. O novim investitorima nema ni reči, a obećana ulaganja su zaboravljena.

Kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine podsetio je i da su, zahvaljujući javnom preduzeću „Stambena agencija“, obezbeđena sredstva za rekonstrukciju zgrade Komiteta u vrednosti od 58 miliona dinara, kao i da su adaptirane Bukovčeva palata i objekat Šeherezade. Kako je rekao, tada je započet i projekat izgradnje 100 stanova za socijalno stanovanje.

– Situacija danas je da se zgrade bukvalno urušavaju i padaju u sred bela dana, predstavljajući opasnost po živote ljudi. Sudbina miliona, obezbeđenih za sanaciju Komiteta, predstavlja pravu misteriju – istakao je mr Vojislav Matić.

On je na današnjoj konferenciji za novinare istakao i da je, dok je Liga bila odgovorna za gradsku Toplanu, izgrađena kotlarnica za sistem daljinskog grejanja grada Zrenjanina, koja je, kako je ocenio, već tada opravdala uložena sredstva i omogućila da cena grejanja u Zrenjaninu bude ispod proseka u republici. Ipak, danas, tokom mandata aktuelne vlasti, Zrenjaninci grejanje plaćaju po skupljoj ceni.

– Umesto da nastavi sa započetim radom na poboljšanju standarda kvaliteta života, nova gradska vlast je u međuvremenu odlučila da građani Zrenjanina treba da plaćaju i skuplje parkiranje i gradski prevoz. Kao da nije dovoljno što su poskupele i osnovne namirnice, struja, gas, benzin… Pritom, svedoci smo i narušene bezbednosne situacije u Vojvodini o kojoj odbijamo da ćutimo. I pored toga što republička vlast to ignoriše, Liga socijaldemokrata Vojvodine nudi rešenje, dok ne bude kasno – upozorio je Matić, dodajući da, i pored evidentno lošeg vođenja zemlje koje na svojoj koži osećaju svi građani i građanke, vlast ovih dana najavljuje da će nastojati da se u Vojvodini raspišu vanredni pokrajinski izbori.

PODELI