Vlast u Zrenjaninu nema ni legalitet ni legitimitet

 Svi građani Zrenjanina znaju kako je formirana aktuelna većina: pomoću kupovine odbornika, korupcije, pretnji i ucena.

Oko SNS su SPS, JS, NS, SPO, SVM, SRS, DSS, praktično, skoro sve propale političke partije, osim Demokratske stranke i LSV, koje su u opoziciji.
Gradonačelnik je iz DSS, a zamenik iz radikala.

Da li su građani Zrenjanina birali te ljude i partije da vode grad? Nisu, što znači da zrenjaninska vlast okupljena oko SNS od prvog dana nema legalitet.
U međuvremenu je izgubila i legitimitet: za pola madata su promenjena tri gradonačelnika; predsednik Skupštine je položaj koristio da svom kumu obezbedi splav i pošto nije uspeo, podneo je ostavku; gradonačelnika o finansijama savetuje David Dimkić, protiv koga je nedavno Viši sud pokrenuo postupak zbog pljačke zrenjaninskog budžeta teške milion evra; član gradskog Veća i predsednik Komisije za dodelu socijalnih stanova je Dragiša Albulj, čovek koji bespravno dve i po godine živi u gradskom stanu i ne plaća račune, a to sve vreme zna i gradonačelnik i svi ostali funkcioneri napredne zrenjaninske vlasti. Za dve i po godine vlast se samo zadužuje i u 2015. ulazi sa minusom u budžetu od 10 miliona evra i planom da više od polovine tog duga vrati novim kreditom od 700 miliona dinara!
Navodimo samo par primera kako se gradski funkcioneri odnose prema svom poslu.
Jasno je da takva vlast nema legitimitet i da je sramotna i krajnje štetna za Zrenjanin.
GrO LSV Zrenjanin poziva na raspuštanje ovakve skandalozne vlasti pre nego što Zrenjanin potpuno propadne.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Aleksandar Rudić, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

PODELI