Vratiti se rešavanju životnih problema u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojv odine smatra da što pre treba održati konstitutivnu sednicu Skupštine grada Zrenjanina.

Smatramo da ne treba gubiti vreme, već vratiti stvari u normalu i fokusirati se na rešavanje problema građanki i građana Zrenjanina.

Zrenjanin je pogođen nezaposlenošću i siromaštvom, industrija se ugasila, zato je neophodno da iskoristimo postojanje industrijske tradicije, dobar geografski položaj i druge značajne potencijale koje naš grad ima. Njih je potrebno aktivirati na pravi način i iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da se u narednom periodu Zrenjanin u mnogo većoj meri okrene privlačenju sredstava iz fondova Evropske unije. Pored toga što bi se privukla sredstva, fondovi Evropske unije korisni su i da se strateški pripremimo za reforme koje je neophodno sprovesti za pripremu za članstvo u EU.

Grad Zrenjanin mora da gleda u budućnost i preuzme stvari u svoje ruke kako bi se obezbedio bolji život građanima koji žive ovde, jer država često ne može da uoči probleme na lokalu i nema kapacitet da pokrije rešavanje svih problema.

Sredstva pretpristupnih fondova Evropske unije su od izuzetnog značaja za razvoj lokalnih zajednica i smatramo da je neophodno više se angažovati u izradi projekata u cilju poboljšanja infrastrukture, organizacionih i tehničkih kapaciteta na lokalnom nivou.

PODELI