Zloupotrebljen budžet grada Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini najoštrije osuđuje zloupotrebu budžeta grada Zrenjanina i novca građana i građanki, i apeluje na nadležne organe da ispitaju sa kojim pravom je zrenjaninski odbornik Srpske napredne stranke, Oliver Mitrović, potpisao u ime Grada sporazum o izgradnji dečijeg vrtića u Štrpcu.

Ligaši i ligašice upozoravaju da je ovakav skandal nazapamćen i da je odbornik Mitrović najgrublje prekršio zakone Republike Srbije. Napominjemo da je Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno definisano da je gradonačelnik naredbodavac za izvršenje budžeta. Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina,  bio je  u delegaciji koja je otputovala na Kosovo i Metohiju.  Zbog čega on nije potpisao sporazum, kada su u ime drugih opština to uradili isključivo njihovi zakonski predstavnici?

Zbog ovakvog neodgovornog ponašanja i partijskog prisvajanja budžeta grada, zahtevamo hitnu sednicu lokalne Skupštine, na kojoj će se raspravljati samo o ovoj tački, odnosno o tome ko je ovlastio odbornika SNS-a da u ime Grada potpiše sporazum o trošenju sredstava iz gradskog budžeta.

Ukoliko je g.Mitrović mislio da može sam da raspolaže novcem građana i građanki Zrenjanina, samovoljno potpisuje sporazume u ime Grada i obećava sredstva iz budžeta, zrenjaninski odbornici i odbornice LSV ga upozoravaju da je nedostojan odborničke funkcije i da predstavlja sramotu za Skupštinu grada Zrenjanina. Takođe, sramota je i što je gradonačelnik, svojim prisustvom i odobravanjem ovakvog čina, saučesnik u ovom incidentu i zloupotrebi.

PODELI