Zrenjaninci zaslužuju zdravu životnu sredinu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine čestitaju građanima Zrenjanina Dan planete zemlje. Zahtevamo od predstavnika lokalne vlasti da se konačno posvete pitanju očuvanja životne sredine.

Naime, danas se širom sveta obeležava Dan planete zemlje. Svima osim bahatim gradskim čelnicima je jasno da je neophodno urgentno razgovarati o katastrofalnom stanju u koje je vlast dovela životnu sredinu u Zrenjaninu, jer nemamo zdravu pijaću vodu, a vazduh nam je zagađen.

Uprkos svim obećanjima predsednice Vlade Republike Srbije, predstavnika zrenjaninske vlasti i investitora, Zrenjaninci i dalje nemaju zdravu pijaću vodu i ne zna se kada će je i da li će je uopšte na ovaj način dobiti.

Nesnosan smrad se i dalje našim gradom širi zahvaljujući tome što se dozvoljava rad kafilerije „Prekon“, a širenje neprijatnih mirisa ugrožava zdravlje Zrenjaninki i Zrenjaninaca.

Životnu sredinu u Zrenjaninu u narednom periodu potencijalno će ugrožavati i fabrika automobilskih guma „Šangdong Linglong“, koja je od države dobila oko 100 hektara nekada plodnih njiva i započela građevinske radove bez izrade Studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Zrenjanin je zahvaljujući nerazmišljanju naprednjačkih čelnika o budućnosti Zrenjanina i dobrobiti građana postao adresa za dovođenje najprljavije industrije koju niko ne želi.

Građani Zrenjanina ispaštaju zbog nesposobne i neodgovorne gradske vlasti.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju gradske čelnike umesto što zatvaraju oči i ignorišu probleme, da se uozbilje i počnu da govore o ozbiljnim životnim problemima građana Zrenjanina.  Zrenjaninci zaslužuju zdravu životnu sredinu.

Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin

PODELI