Kostreš u poseti Farkaždinu

  U sredu, 2.decembra Mesni odbor LSV Farkaždin i domaćin Vasa Jovanov ugostili su Bojana Kostreša generalnog sekretara i zamenenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je razgovarao sa meštanima o problemima sa kojima se suočavaju.

  Pored problema nedovoljnog broja lekara u selu, prevoza ka opštinama i gradu, kao i stanja poljskih puteva i slabe stuje u selu, glavna tema koja je zanimala Farkaždince i o kojoj su razgovarali sa Bojanom Kostrešom je bila mogući problem prodaje državne zemlje ukoliko bi se izlgasao Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

  – Napori i borba koju Liga socijaldemokrata Vojvodine vodi zajedno sa poljoprivrednicima kako bi se ovakav nakaradni predlog zakona povukao iz skupštinske procedure, mora da donese rezultat jer smo probleme sa kojima se susrećemo institucionalizovali i dali im formu, kako niko ne bi mogao da nas okrivi da nismo iskoristili manevarski prostor koji nam je dat u vidu delovanja u Narodnoj skupštini – obajsnio je Kostreš.

  On je takođe obasnio da Liga socijaldemokrata Vojvodine ne beži od primene vanparlamentarnih medoda, ali da njima neće pribeći dokle god postoji mogućnost da se pregovorima izdejstvuje da se predlog zakona suštinski promeni ili povuče iz skupštinske procedure.

  Smatram da smo svima dali primer kako se na konstuktivan način bori za interese građana i građanki i ubeđen sam da ćemo ovakvim pristupom izvojevati pobedu u borbi za zaštitu naših poljoprivrednika i vojvođanske zemlje – zaključio je Kostreš.

   

   

   

   

   

   

   

   

  PODELI