I u narednoj godini Zrenjanincima samo šarene laže

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje što se i dalje nastavlja isti negativan odnos republičke vlasti prema Zrenjaninu.

Kao i veliki broj drugih projekata, ni najavljena izgradnja auto-puta koji povezuje Zrenjanin sa Novim Sadom i Beogradom očigledno neće biti realizovana. Ovaj projekat, koji je sada već daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao auto-put, još uvek nije započet i nije izvesno ni kada će biti. Tokom proteklih godina rokovi za početak radova su konstantno pomerani, a raspon procenjene vrednosti projekta je veoma veliki, procenjivana vrednost je varirala od 200 do 530 miliona evra.

Podsećamo, poslednji rok koji je Tomislav Momirović, bivši ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja zajedno sa predstavnicima Grada Zrenjanina, predočio kao početak izgradnje auto-puta je 20. februar 2022. godine. Radovi nisu počeli ni tada ni skoro godinu dana kasnije, a niko više i ne saopštava novi datum.

Auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad predstavlja potez kojim bi se grad Zrenjanin povezao sa dva najveća grada u Srbiji na brži i lakši način. Osim što bi našem gradu doneo veliki benefit i olakšao život Zrenjanincima i Zrenjaninkama, ovaj put bi predstavljao i alternativni pravac između Beograda i Novog Sada.

Budući da Tomislav Momirović nije uradio ništa po ovom pitanju, tražimo od novog ministra Gorana Vesića da se izjasni kakav će odnos imati prema ovom važnom banatskom projektu.

Postavljamo pitanje i zrenjaninskim naprednjacima dokle će da ćute dok je Zrenjanin zakinut, jer republika ne ulaže u njega.

Dejan Čapo

odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI