Obećano – opet neispunjeno!

Članovi Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine juče su zajedno sa građanima obišli trasu obilaznice kako bi utvrdili da li je ispoštovan rok za završetak radova koji je od strane investitora definisan za oktobar 2019. godine, kako i stoji na gradilišnoj tabli.

Golim okom je vidljivo da je i ovaj rok, kao i mnogi pre njega, probijen. Naime, kao što se i na fotografijama koje su građani napravili prilikom obilaska može videti, na jednom kraku su vidljivi delovi konstrukcije mosta, ali oni nisu postavljeni, na drugom delu su započeti samo zemljani radovi, a po sredini trase nije urađeno ništa. Ono što dodatno zabrinjava je činjenica da se građevinska sezona polako završava, pa se bojimo koliko će se dugo rokovi još probijati.

Liga socijaldemokrata oštro kritikuje predstavnike zrenjaninske naprednjačke vlasti zato što nastavljaju da obmanjuju javnost u vezi sa izgradnjom obilaznice oko Zrenjanina, što su sposobni samo da ponude demagošku predstavu, ne i da ispostave rezultate.

Pravili su predstavu, prema priznanju same ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada je bila u poseti Zrenjaninu i obilasku radova na obilaznici oko grada početkom godine, a to smo imali priliku da vidimo i prošle godine, kada je svečano i pomprezno otvorena izgradnja obilaznice, uz prisustvo ministarke i direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto.

Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine,pa još nekoliko puta, sve do oktobra 2019. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV.

Zrenjaninska putna infrastruktura se ionako raspada, a prolazak kamiona kroz centar dodatno opterećuje naše puteve. Naši kolovozi su u veoma lošem stanju sa rupama na svakih par metara pa Zrenjaninci moraju da voze slalom da bi te rupe izbegli. Problem izgradnje obilaznice oko Zrenjanina je neophodno rešiti. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti i postavljanja odborničkih pitanja. Međutim, bahati predstavnici vladajuće većine nikad nisu spremni za dijalog o pitanjima od javnog interesa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i okončaju posao čiji su završetak, na žalost po građane Zrenjanina, mnogo puta lažno najavili i obećali.

mr Dejan Čapo

predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI