U Zrenjaninu sve stoji – radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.

Podsećamo, pre 6 meseci smo pokrenuli ovo pitanje, i naravno u skladu sa bahatom tradicijom naprednjačke vlasti dugom sada već 11 godina, nismo dobili nikakav odgovor, a na gradilištu, već duže vreme, nema nikakvih aktivnosti.

Tri godine su pustili da prođe između dana kada je odlukom Skupštine grada otkupljena kuća do početka radova, a danas vidimo da radovi i dalje nisu mnogo odmakli, rokovi se probijaju, a gradska imovina propada.

Restauracija je neophodna kako bi se objekat zaštitio od propadanja i priveo nameni izložbeno-muzejskog prostora.

Dr Slavko Županski obavljao je funkciju velikog župana Torontalske županije od 1918. do 1919. godine. Osim istorijskog i simboličkog značaja, kuća ima i značajnu arhitektonsku vrednost, jer je projekat njene rekonstrukcije izradio Dragiša Brašovan, jedan od najznačajnijih srpskih arhitekata 20. veka.

Nije više reč o tome da gradski čelnici ne brinu o kulturi, jer gde god pogledamo vidimo koliko je naš grad ruiniran, u svim oblastima.

Svima nam je jasno da se ne odnose domaćinski prema imovini grada, izgleda da oni ne brinu ni o čemu osim o sopstvenim interesima. Takođe nam je jasno da je Zrenjanincima dosta laži, pokazali smo da nas više niko ne može zaplašiti i da nećemo ćutke gledati kako uništavaju naš grad!

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI