Zahtevamo istinu o zrenjaninskoj vodi

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine odbija da učestvuje u radu Skupštine grada Zrenjanina jer neodgovorna vladajuća većina ni na 34. sednici nije našla za shodno da u dnevni red uvrsti informisanje odbornika i građana o tome šta se dešava sa isporukom zdrave pijaće vode.

Nakon hapšenja osoba koje se terete za krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, u vezi sa poslovima vezanim za izgradnji fabrike vode u Zrenjaninu smatramo da je nedopustivo da gradski čelnici ćute. Smatramo da najmanje što građani zaslužuju jeste da čuju istinu o tome šta se dešava sa isporukom zdrave pijaće vode, ko je odgovoran za to što je još uvek nemamo, kao i kada će Zrenjaninci konačno dobiti zdravu pijaću vodu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad traži da se ovo pitanje nađe na dnevnom redu u parlamentarnom domu, najvišem telu vlasti, gde i treba da se donose odluke o pitanjima od najveće važnosti za sve građane i građanke Zrenjanina, međutim bahata naprednjačka vlast uporno odbija da se o ovom problemu govori.

Ovakvo ponašanje kojim pokazuju nepoštovanje prema institucijama grada, svim građanima Zrenjanina i odbornicima, izabranim predstavnicima građana, ustaljena je praksa ove vlasti. Međutim, problemi koje su zrenjaninski naprednjaci izazvali u oblasti vodosnabdevanja prevazilaze po svojoj štetnosti i posledicama sve druge i zrenjaninski naprednjaci pokazali su da su vlast nedostojna našeg grada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje predstavnicima vlasti da Zrenjaninci nisu građani drugog reda i da je njihov posao da rade u interesu svih Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Liga socijaldemokrata Vojvodine neće ćutati na bahatost i neodgovornost koju prema građanima pokazuje ova vlast.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI