Ne trebaju nam beogradski konji, već vojvođanska policija

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja i lomljenja u Mužlji i zahteva od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju i kazne počinioce.

Podsećamo da su u subotu, 4. februara, u toku noći nepoznati počinioci porušili drvenu kućicu kod zgrade nekadašnjeg bioskopa i polomili nekoliko prozora na ovoj zgradi u centru Mužlje. Zvaničnog saopštenja nadležnih organa nema, pa stoga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike gradske vlasti da reaguju i sačuvaju bezbednost naših sugrađanki i sugrađana.

Apsurdno je da je baš tog vikenda građanima Zrenjanina organizovana parada na kojoj su dovedeni konji, predstavljena obučenost Konjičke jedinice, Žandarmerije i Specijalnih antiterorističkih jedinica uz sve prisustvo ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je izjavio da je Zrenjanin siguran grad. Još veći apsurd je to što je povod bila predaja na korišćenje Policijskoj upravi i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu vozila koje je Grad Zrenjanin dobio iz sredstava IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, za šta se ne može reći da je ministrova zasluga.
Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje da nama ne treba da u Zrenjanin dovode beogradske konje da paradiraju, nama treba vojvođanska policija kako bi Zrenjanin stvarno bio siguran grad. Smatramo da je potrebno vratiti sektorske policajce koje su gradovi i opštine Vojvodine imali dok je Vojvodina imala svoju policiju i kada je bila uzor po pitanju bezbednosti. Tvrdimo da je decentralizovan rad MUP-a Republike Srbije i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu nezaobilazan faktor u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja.
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od zrenjaninskih vlasti da otkriju i kazne počinioca vandalizma u Mužlji. Takođe, LSV insistira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije. Nećemo odustati od naših zahteva, jer su oni isključivo za dobrobit svih građana.

Tibor Vaš
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine

PODELI