Izmišljeni SNS univerzum VS zrenjaninska realnost

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin postavlja pitanje dokle se stiglo sa uređenjem izletišta Šumice, kao i sa razrešenjem pitanja vlasništva nad objektom motel „Šumice“.

Zrenjanin ima izletnički prostor vrhunske kategorije sa ogromnom površinom zelenila, igralištima, sportskim terenima, i motelom kao smeštajnim kapacitetom. Izletište koje je poznato svim Zrenjanincima poslednjih godina postalo je prazno, napušteno, neiskorišćeno. Iako su obećavali da će urediti izletište, iako je čak najavljivano i da će se na ovoj lokaciji održavati Dani piva, gradska vlast ništa ne radi da se ovo poznato zrenjaninsko odmaralište ponovo koristi u punom kapacitetu za odmor i rekreaciju.

Postavljamo pitanje šta je gradska vlast uradila da se ovaj objekat vrati u vlasništvo grada. Motel je ruiniran, usled nebrige i nerazrešenog imovinskog statusa, prepušten je zubu vremena i sitnim kriminalcima. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je to velika šteta, jer bi se smeštajni kapaciteti motela mogli i te kako iskoristiti kada se u gradu organizuju značajne manifestacije i kada imamo priliv turista u grad.

Umesto što vreme troše na izmišljanje SNS univerzuma koji su izgradili na obećanjima akva parka, autodroma za formule, komercijalnog aerodroma, privlačenja velikih investicija, trebalo bi da obrate pažnju na zrenjaninsku realnost i učine ono što je njihova dužnost. Ako se ovako odnose prema tradicionalnim omiljenim mestima Zrenjaninaca i turističkim potencijalima koji se ponosno predstavljaju na Internet prezentaciji grada Zrenjanina (http://www.zrenjanin.rs/1-135-124-0/Izletiste–Ada-Sumice-), pitamo se kako će tek ispuniti ova obećanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da se uozbilji i umesto pukih pompeznih obećanja konačno učini nešto korisno za sve građane grada Zrenjanina.

mr Dejan Čapo
predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI