Za Ruse i SPS ne važe zakoni?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine predstavnicima gradske vlasti postavlja pitanje ko je izdao poslovni prostor udruženju „Srpsko-rusko-belorusko prijatelјstvo Srbije – Gradski odbor Zrenjanin“ u zgradi Komiteta u Zrenjaninu kada znamo da je pitanje vlasništva nad ovom zgradom još uvek nerešeno, jer prostorije Komiteta bespravno koristi Socijalistička partija Srbije (SPS).
Naime, u Zrenjaninu je osnovano društvo „Srpsko-rusko-belorusko prijatelјstvo Srbije – Gradski odbor Zrenjanin“ sa sedištem u zgradi Komiteta.

Postavljamo pitanje ko je izdao prostorije ovom udruženju. Da li je to Grad ili SPS? Ako je Grad, da li to znači da Grad raspolaže zgradom Komiteta i javlja se pitanje na koji način je izdat prostor pomenutoj organizaciji? A ako je SPS, da li to znači da je SPS zakupodavac i da je jači i od Grada Zrenjanina i od zakona i sudskih presuda? Podsećamo, ni zakonske odredbe, odluka Vlade (iz 2011. godine), sudske presude i potpisan Ugovor o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini, nisu dovoljni da se spreči uzurpiranje zgrade Komiteta od strane SPS-a. A sada vidimo da se tu otvara i kancelarija za, pretpostavljamo, širenje ruskog uticaja u Zrenjaninu.
Tražimo informacije o tome šta je aktuelna gradska vlast do sada uradila po pitanju vlasništva i rekonstrukcije zgrade Komiteta. Novac je 2011. godine obezbeđen zahvaljujući naporima nadležnog javnog preduzeća, sprovedena je javna nabavka, postavljene su skele, ali radovi nisu ni počeli, jer su aktivisti Socijalističke partije Srbije (SPS) oterali majstore. Zgrada Komiteta je u veoma lošem stanju, ruinirana i zapuštena, jer novac u republičkom budžetu opredeljen za rekonstrukciju objekta nije iskorišćen zbog bahatosti zrenjaninskog SPS-a koji je bespravno uzurpirao zgradu.
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti informacije o tome ko ima vlasnička prava nad zgradom Komiteta pa samim tim i izdaje prostorije onima za koje proceni da se uklapaju u koncept.
Takođe, zahtevamo da se konačno utvrdi odgovornost za propust zbog kojeg je Zrenjanin ostao uskraćen za 60 miliona dinara koje je još pre nekoliko godina odobrila Vlada Republike Srbije, i samim tim je zgrada od oko 2000 kvadrata, koji bi mogli biti iskorišćeni za potrebe Grada i pružanje kvalitetnijih usluga građanima, nastavila da propada.

Gradski odbor LSV Zrenjanin

PODELI