Pet do 12 je!

Ne damo vojvođansku zemlju strancima, ne damo Vojvodinu fašistima poruka je koju je sinoć sa Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu poslao predsednik LSV, Nenad Čanak. On je istakao da je Liga socijaldemokrata Vojvodine stala u zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika, jer da nije tako ne bi imao ko da ih zaštiti.

Lider LSV je kazao da je ideja LSV da pokuša da problem vojvođanskih poljoprivrednika i vojvođanske poljoprivrede reši institucionalnim putem i zbog toga je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije predat zahtev da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i da se pristupi pisanju novog predloga zakona.

– Tih 70.000 porodica u Vojvodini o kojima se radi i koje su najbolje što imamo u Vojvodini, sada nemaju kud, ne mogu da se prekvalifikuju, i nećemo dozvoliti da budu nadničari na svojoj zemlji – istakao je ovom prilikom Čanak.
Nenad Čanak je izjavio i da Ligi socijaldemokrata Vojvodine već 26 godina pokušavaju da nametnu da se svrsta u neki od tabora pozicija – opozicija, ali da treba da bude jasno da je LSV relevantan politički akter koji će raditi na ostvarenju projekata u interesu Vojvođanki i Vojvođana i koga će morati da uzmu u obzir kada se donose odluke kako u Vojvodini, tako i u Republici Srbiji.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine se 26 godina dosledno i jedinstveno bori za za bolji ustavni položaj Vojvodine – da Ustavom Vojvodini budu garantovani zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i imovina. LSV je za 26 godina ostala jedinstvena, nije se pocepala, jer naša stranka počiva na uverenjima, ubeđenjima i ideologiji – poručio je Nenad Čanak.
– Ustavni sud je doneo odluku da je Statut Autonomne pokrajine Vojvodine neustavan, i ukinute su nam nadležnosti za koje smo se borili decenijama unazad – naveo je Čanak i podsetio prisutne građanke i građane na kontinuiranu borbu LSV protiv privatizacije NIS-a.
– Ukazivali smo i danas ukazujemo na štetnost privatizacije NIS-a i pitanje obeštećenja AP Vojvodine zbog tog štetnog ugovora koji je svojevremeno zaključila Vlada Srbije, na čijem je čelu bio Vojislav Koštunica – rekao je predsednik LSV.
– Ovde ne stajemo, 26 godina se borimo da ovde živimo kao ljudi, svesni da će Vojvodine biti onoliko koliko bude borbe za nju i zato nastavljamo borbu za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika – zaključio je Nenad Čanak.
Na Forumu u Kulturnom centru Zrenjanina učestvovali su i članovi Glavnog odbora LSV Nenad Stanković i Branislav Knežević.

PODELI